Home Masina paine
Masina paine
Masina paine ingrediente utilizate PDF Imprimare Email
Masina paine
Scris de madalina   
Luni, 27 Septembrie 2010 08:52
O masina paine este foarte utila pentru familiile numeroase unde se inregistreaza un consum zilnic mare de paine. Pe langa calitatea pe care o ofera o masina paine trebuie sa tineti cont si de calitatea ingredientelor utilizate si de masura utilizata.


In ceea ce priveste faina utilizata intr-o masina paine, aceasta este de mai multe feluri si poate fi aleasa in functie de dorinta consumatorului. Cantitatea de tarate continute este cea care duce la clasificarea painii. In Europa (Germania si Franta) se stabileste un numar pentru fiecare tip de paine legat de continutul de fibre, tarate, minerale si vitamine care se incadreaza intre anumite limite. In America si in Marea Britanie, sistemul de clasificare difera, fiind luat in considerare contitatea de graunte care se inlatura de regula in timpul procesului de macinare (rata de extractie).


Cateva coordonate legate de aceste clasificari pentru masina paine:

- Faina de copt alba si moale – are o rata de extractie de ~ 75%.
- Faina de copt alba si dura – cu aceeasi rata de extractie mentionata anterior dar compusa din grau al carui continut de proteine este mai mare decat cel intalnit la faina moale.
- Faina intermediara – cu o rata a extractiei de ~ 85%.
- Faina integrala – cu o rata a extractiei de 100%, cu alte cuvinte, in timpul macinarii nu este inlaturat nimic.


Faina cu un continut ridicat de gluten este cea mai potrivita deoarece glutenul ajuta painea sa creasca. Fiecare masina paine are si optiunea de preparare a painii fara gluten. Exemple de faina care se integreaza in aceasta categorie sunt: faina de secara alba, faina de grau si faina de kamut. Faina mai putin potrivita pentru gatit trebuie amestecata in proportii de 10% pana la 50% cu faina din categoria mai sus mentionata. In cea de-a doua categorie intra faina de: secara, castane sau porumb.


Alte elemente pe care trebuie sa le adaugati la faina in procesul de gatit intr-o masina paine sunt: sarea, zaharul si alte ingrediente. Sarea nu este esentiala numai pentru un gust adecvat al painii, ci ajuta si aluatul sa creasca. La o masina paine, cantitatea de sare necesara trebuie stabilita cu exactitate deoarece prea multa sare diminueaza procesul de fermentatie in timp ce o cantitate prea mica poate duce la cresterea excesiva a aluatului pentru ca apoi acesta sa cada la copt. Se recomanda utilizarea de sare fina deoarece sarea mare poate zgaria vasul de copt ce face parte din masina paine.


Zaharul da un gust bun painii si o coaja aurie. Masurarea precisa a acestuia este de asemenea un element esential. Zaharul poate fi utilizat in orice forma: pudra, brun, de trestie, miere, sirop de artar sau melasa. In legatura cu alte ingrediente necesare pentru pregatirea painii in masina paine trebuie sa avem in vedere: grasimile, laptele si produsele lactate, ouale, aromele si ingredientele suplimentare.


Ceea ce este interesant la pregatirea painii intr-o masina paine este ca puteti sa adaugati la aceasta orice tip de ingredient va face placere, de la condimente si seminte, la fructe (proaspete sau uscate) si bucati de sunca si masline. Cu alte cuvinte, orice ingredient care da o savoare speciala painii pentru consumul zilnic, care trebuie variata mai ales in cazul unui regim.
 


Sondaje

Iti place painea de casa?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com